Tiskovna konferencija uoči početka MOVE Week-a 2014.

U prostoru Sportskog saveza grada Zagreba prije stručnog skupa SPORT ZA SVE – ČIMBENIK ZDRAVLJA 29. 9. 2014. održana je konferencija za medije uoči početka trećeg po redu MOVE Week-a. 

Konferenciju je predvodio nacionalni koordinator MOVE Week-a Hrvatska Nenad Borković koji je govorio  o ciljevima, broju MOVE agenata, događaja i sudionika, pokroviteljima, koordinatorima i ključnim MOVE agentima. Uz njega su na konferenciji sudjelovali  i Josip Tus, tajnik Zagrebačkog sportskog saveza "Sport za sve" i Natalija Mitrić, izvršna direktorica Rekreacije.hr koji su ukratko predstavili planirane aktivnosti za aktualni MOVE Week i pozvali sve okupljene da se uključe i pronađu svoj pokret. 

Nakon završetka konferencije održan je stručni skup SPORT ZA SVE – ČIMBENIK ZDRAVLJA na kojem su svi prisutni mogli poslušati vrlo nadahnuta i edukativna izlaganja prof.dr.sc. Stjepana Heimera i dr.sc. Danijela Jurakića.

Na izlaganje dr.sc. Jurakića na temu "Tjelesna aktivnost i zdravlje - suvremene spoznaje", nadovezao se prof.dr.sc. Heimer sa svojom temom "Suradnja sporta i zdravstva - dobitna kombinacija", kojom je pokušao ukazati na potrebu da se u sustav tjelovježbe uključe i liječnici opće prakse.